Gyógyászat – gyógykezelések

3 500 négyzetméteres fedett fürdőrészben a gyógyvizes medencék mellett található fürdőnk gyógyászati részlege. A lenti fürdő vize 40 000 éves nátrium-hidrogénkarbonátos gyógyvíz, amely mozgásszervi problémák, gerinc (nyak, hát, derék), lumbágó, ízületi (váll, könyék, kéz, csípő, térd, boka) gyulladásos és kopásos megbetegedések kezelésére alkalmas. A gyógyvízhez kapcsolódóan kúraszerűen alkalmazott gyógyászati kezelések is igénybe vehetők, amelyekhez előzetes orvosi vizsgálat szükséges.

 

 

Az alábbi gyógykúrákat ajánljuk Önöknek:

Típus Nap Ár
Gyógykúrák, hát- és derékfájósoknak 5 napos kúra 45 000 Ft-tól
Gyógykúrák izületi betegségben szenvedőknek 5 napos kúra 45 000 Ft-tól
(Kezeléstípusok: gyógymasszázs, víz alatti sugármasszázs, víz alatti torna, Magnetoterápia)

Nem ajánlott Önnek nálunk fürdeni, ha szívritmus zavara van vagy szívinfarktusa volt a közelmúltban (3 hónap), illetve, ha Ön a magas vérnyomás, sclerosis multiplex, előrehaladott máj- és vese megbetegedés valamelyikében szenved. Szintén nem ajánlott a lázas, illetve a fertőző betegeknek a lenti fürdőzés.

 

Érdekesség a gyógyfürdőt igénybe venni kívánóknak:

 

15 alkalom, évente kétszer

Sokan talán nem is tudják, hogy indokolt esetben mindenki jogosult évente kétszer 15 nap kezelésre. Ez nem jelenti azt, hogy „ingyen fogunk fürdőzni”, hanem annyit tesz, hogy jelentős (akár 70-80 %-os) kedvezménnyel vehetjük igénybe a fürdő szolgáltatást. Fürdőutalvány igényelhetünk reumatológiai vagy ortopédiai probléma esetén, nőgyógyászati bajokra is felírhatják, de akár megelőzésképp olyanoknak is, akiket a munkájuk egész napra az íróasztal mellé köt.

Csak szakorvosi rendelvényre

Fürdőutalványt reumatológus vagy gyógyfürdőben dolgozó reumatológus szakorvos állíthat ki fürdőorvosi tanácsadás keretében. Hozzájuk a háziorvos ad beutalót, és a vizsgálat után döntik el ott, milyen gyógyfürdőkben igénybe vehető kezeléseket szükséges a panaszos betegnek kiírni. A fürdőutalvánnyal nemcsak a gyógyvizes medencéket használhatjuk, de az ottani gyógyszolgáltatásokat is igénybe vehetjük. Használhatjuk például a termálgyógymedencéket, az úszómedencét, de igénybe vehetjük többek között a súlyfürdőt, szénsavas kádfürdőt, kaphatunk vízsugármasszázs-kezelést, gyógyiszapkezelést vagy orvosi masszázst is. Ebből egyszerre négyfélét rendelhetnek el.

 

56 napig felhasználható

A fürdőutalvány 15 alkalomra szól, amit 56 nap alatt kell lejárni a saját időbeosztásunk szerint a fürdőben kapott előjegyzés alapján.  Fontos azonban szem előtt tartani, hogy a háziorvos javaslata önmagában nem elég, el kell mennünk a szakrendelésre, hiszen az egészségbiztosítás keretében igénybe vehető gyógyászati ellátásokat csak szakorvos rendelheti. A gyógyászati ellátások társadalombiztosítási támogatással orvosi rehabilitációs szolgáltatást nyújtó egészségügyi szolgáltatónál, gyógyfürdőben, továbbá a gyógyfürdőnek nem minősülő közfürdőben nyújthatóak.  A betegek naprakész tájékoztatása érdekében a gyógyászati ellátást nyújtó szolgáltatókat, illetve azok körében bekövetkezett változásokat a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő weboldalán közzéteszi.
TIPP: Fürdőkeresőnket használva egyszerűen megtalálhatja azokat a hazai fürdőket, ahová beutaló igényelhető. Kattintson ide a fürdők listájáért: Beutalóval fürdőbe.

Galéria:


kontakt

Lenti Termálfürdő és

Szent György Energiapark

8960 Lenti, Táncsics M. u. 2/a

Tel.: +36 (92) 351 320

Mail: furdo@lenti.hu

Nyitva: Minden nap 09.00 - 20.00

Hírlevél


Hozzájárulok ahhoz, hogy a Lenti Gyógyfürdő Kft. hírlevelet küldjön az itt megadott e-mail címre.

Közösség