Gyógyászat – gyógykezelések

3 500 négyzetméteres fedett fürdőrészben a gyógyvizes medencék mellett található fürdőnk gyógyászati részlege. A lenti fürdő vize 40 000 éves nátrium-hidrogénkarbonátos gyógyvíz, amely mozgásszervi problémák, gerinc (nyak, hát, derék), lumbágó, ízületi (váll, könyék, kéz, csípő, térd, boka) gyulladásos és kopásos megbetegedések kezelésére alkalmas. A gyógyvízhez kapcsolódóan kúraszerűen alkalmazott gyógyászati kezelések is igénybe vehetők, amelyekhez előzetes orvosi vizsgálat szükséges.

 

 

Társadalombiztosítási támogatással igénybe vehető gyógyászati ellátások árjegyzéke 
Gyógyvizes gyógymedence (egyéb kezelések mellett) 500 Ft
Gyógyvizes gyógymedence (csak 01-es kezelés igénybevétele esetén) 1000 Ft
Orvosi masszázs (20 perc) 500 Ft
Víz alatti sugármasszázs (15 perc) 400 Ft
Víz alatti csoportos gyógytorna (25 perc) 300 Ft

 

Gyógykezelésre időpont foglalás: gyogykezeles@lentifurdo.hu

A kezeléseken résztvevő betegek 1 kezelés esetén 1,5 órát, 2 kezelés esetén 2,5 órát, 3 kezelés esetén 3,5 órát, 4 kezelés esetén 4,5 órát tartózkodhatnak a gyógyászati részlegen. Az időkorlát túllépése esetén a fürdőbelépőt kötelesek megfizetni.

Nem ajánlott Önnek nálunk fürdeni, ha szívritmus zavara van vagy szívinfarktusa volt a közelmúltban (3 hónap), illetve, ha Ön a magas vérnyomás, sclerosis multiplex, előrehaladott máj- és vese megbetegedés valamelyikében szenved. Szintén nem ajánlott a lázas, illetve a fertőző betegeknek a lenti fürdőzés.

Érdekesség a gyógyfürdőt igénybe venni kívánóknak:

Gyógyuljon és fürdőzzön

15 gyógykezelés (kivéve 01-es) igénybevétele esetén 2db 50%-os kedvezményes belépésre jogosító kupon jár, mely bármely fürdőbelépőre beváltható a kiállítás dátumától számítva 30 napig. Azok számára, akik a gyógykezeléseket minimum 19 maximum 21 napon belül igénybe veszik, hétvégente megvásárolhatják a gyógyvizes medencefürdőt a 01-es kezelés árán. (Az említett kedvezmények igénybevételéhez a kezelőlapra lesz szükség, mellyel igazolni tudja a kezeléseken való részvételét.)

A gyógyászat repertoárjában áprilistól elérhető lesz az iszapkezelés.

15 alkalom, évente kétszer

okan talán nem is tudják, hogy indokolt esetben mindenki jogosult évente kétszer 15 nap kezelésre. Ez nem jelenti azt, hogy „ingyen fogunk fürdőzni”, hanem annyit tesz, hogy jelentős (akár 70-80 %-os) kedvezménnyel vehetjük igénybe a fürdő szolgáltatást. Fürdőutalvány igényelhetünk reumatológiai vagy ortopédiai probléma esetén, nőgyógyászati bajokra is felírhatják, de akár megelőzésképp olyanoknak is, akiket a munkájuk egész napra az íróasztal mellé köt.

Csak szakorvosi rendelvényre

Fürdőutalványt reumatológus vagy gyógyfürdőben dolgozó reumatológus szakorvos állíthat ki fürdőorvosi tanácsadás keretében. Hozzájuk a háziorvos ad beutalót, és a vizsgálat után döntik el ott, milyen gyógyfürdőkben igénybe vehető kezeléseket szükséges a panaszos betegnek kiírni. A fürdőutalvánnyal nemcsak a gyógyvizes medencéket használhatjuk, de az ottani gyógyszolgáltatásokat is igénybe vehetjük. Használhatjuk például a termálgyógymedencéket, az úszómedencét, de igénybe vehetjük többek között a súlyfürdőt, szénsavas kádfürdőt, kaphatunk vízsugármasszázs-kezelést, gyógyiszapkezelést vagy orvosi masszázst is. Ebből egyszerre négyfélét rendelhetnek el.

56 napig felhasználható

A fürdőutalvány 15 alkalomra szól, amit 56 nap alatt kell lejárni a saját időbeosztásunk szerint a fürdőben kapott előjegyzés alapján.  Fontos azonban szem előtt tartani, hogy a háziorvos javaslata önmagában nem elég, el kell mennünk a szakrendelésre, hiszen az egészségbiztosítás keretében igénybe vehető gyógyászati ellátásokat csak szakorvos rendelheti. A gyógyászati ellátások társadalombiztosítási támogatással orvosi rehabilitációs szolgáltatást nyújtó egészségügyi szolgáltatónál, gyógyfürdőben, továbbá a gyógyfürdőnek nem minősülő közfürdőben nyújthatóak.  A betegek naprakész tájékoztatása érdekében a gyógyászati ellátást nyújtó szolgáltatókat, illetve azok körében bekövetkezett változásokat a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő weboldalán közzéteszi.

Galéria:


kontakt

Lenti Termálfürdő és

Szent György Energiapark

8960 Lenti, Táncsics M. u. 2/a

Tel.: +36 (92) 351 320

E-mail: info@lentifurdo.hu

Nyitva: Minden nap 09.00 - 19.00

Hírlevél


Hozzájárulok ahhoz, hogy a Lenti Gyógyfürdő Kft. hírlevelet küldjön az itt megadott e-mail címre.

Közösség