Float Spa

A float szó jelentése felszínen marad, felszínen tart, lebeg... A lebegőkabin, azaz izolációs tartály ötlete John C. Lilly amerikai neuro – pszichiátertől származik, aki 1954 – ben végzett kutatásokat az ingermegvonás (sensory – deprivation) hatásait tanulmányozva. Ennek bizonyítására építette meg első lebegő tartályát, mellyel a tudat és agy kapcsolatát vizsgálta.

A float szó jelentése felszínen marad, felszínen tart, lebeg... A lebegés terápia során a vendég egy külső ingerektől mentes környezetben pihen, egy magas koncentrációjú sósvíz oldatfelszínén lebegve. Ez az élmény mélyen ellazítja és megfiatalítja a testet és az elmét. Csökkentheti a káros stressz hormonokat, enyhítheti a fájdalmat és a feszültséget, illetve stimulálhatja a jótékony endorfinok felszabadulását az agyban.

A lebegőkabin a külső ingerhatások teljes megvonására épül. Ha minden külső ingert, minden külső környezeti hatást kiküszöbölünk, az emberi agy az alvást megelőző, úgynevezett „Alfa” vagy „Théta” agyhullám állapotba kerül, amely hasonló előnyökkel járhat, mint a relaxációs tréning, a hipnózis, a meditáció, a jóga és a masszázs; mind pszichológiai-, mind fizikai eredményeit illetően. 

A lebegés legjelentősebb hatása, hogy a szervezet mentesül a gravitáció testünkre kifejtett terhelése alól. Izomzatunk, ízületeink tehermentessé válnak, így teljesen ellazulhatnak. A lebegés során a test a súlytalanság állapotába kerül a víz magas só koncentráltságának köszönhetően, amely lehetővé teszi, hogy a vendég minden erőfeszítés nélkül lebegjen a víz felszínén. A kabin minden hangot és fényt kizár, így egy minden zavaró hatástól mentes környezetet hoz létre, amelynek következtében tökéletes nyugalomban relaxálhatunk. Minél kevesebb zavaró tényező áll fenn, annál intenzívebb a testre gyakorolt regeneráló hatás. Ez a súlytalan, ingermentes környezet mentesíti az agyat az állandó feladatoktól, a test térben történő irányítása (propriocepció) valamint az érzékelések feldolgozása alól. Egyfajta neurológiai űr létrehozásával az agy és az idegrendszer automatikusan átáll a mély relaxációra és az elme és a test közötti egyensúly helyreállítására (homeosztázis).

 

HOGYAN ZAJLIK A FLOAT SPA?

A lebegés legjelentősebb eredménye – amelyre az egész módszer alapul -, hogy a szervezet mentesül a gravitáció testünkre kifejtett hatása alól. Izomzatunk, ízületeink (mind a tartóizmok, vázizmok és mozgató izmok) tehermentessé válnak, és teljesen ellazulnak. A test a súlytalanság állapotába kerül, a kabin pedig kizárja a zavaró hang – és fényhatásokat, így tökéletes nyugalomban relaxálhatunk. A lebegés alapját a float tartályban lévő magas sókoncentrátumú víz képezi, melynek köszönhetően a test a vízfelszínen lebeg. Összegezve; az ingermegvonás lényege, hogy sem a gravitáció okozta hatások, sem a fény és zajhatások nem zavarják az agyat a lebegés állapotában!

 

KIKNEK AJÁNLJUK?

Ezt a világszerte elterjedt relaxációs módszert egyaránt használják teljesítményre sarkallt sportolók, túlhajtott üzletemberek, vizsgaidőszakban frissülni vágyó hallgatók, kimerült kismamák, vagy csak az egyszerűen kikapcsolódni vágyók.

Az orvostudományban is egyre jobban terjed a különféle betegségek lebegéssel való kiegészítő kezelése. A lebegés továbbá serkenti a vérkeringést, növeli a szállított oxigén mennyiségét, ezért gyakran veszik igénybe ülőmunkát végzők, illetve hosszú repülőút után is ajánlott a trombózisveszély elkerülésére. A kabinban lévő koncentrált sótartalom kedvező hatást gyakorol az asztmásokra, csökkenti a krízisek számát, intenzitását, illetve növeli a tüdőbe áramló vér oxigéntartalmát.

A só gyulladáscsökkentő hatása miatt enyhíti az arcüreg, az orrmellék, a hörghurut és a hangszál gyulladásos megbetegedéseinek tüneteit. Tehát a floatingot ajánljuk mindazoknak, akik fokozni akarják a teljesítményüket mind fizikai, mind szellemi értelemben, akik szeretnék  kiküszöbölni a mindennapok rohanásának stresszhatásait, akik kipróbálnának egy innovatív relaxációs eljárást. A lebegésnek azonnal érezhető hatásai vannak. A napi stressz testünkre gyakorolt hatásait megszünteti – görcsös izmainkat ellazítja, agyunk mentesül a problémák alól, a kabin kizár minden olyan zavaró tényezőt amely gátolna minket a fizikai és szellemi regenerálódásban. Mivel napjainkban rengeteg inger, zaj, hatás ér minket, a lebegés közben érezhetjük, ahogy elménk megnyugszik és a testünk ellazul. Egy hosszú nehéz nap végén nincs is megnyugtatóbb, mint lebegni a kellemes sós vízben, kizárni a rohanó felgyorsult világ minden zaját és „újjászületni” …

 

MIRE JÓ A LEBEGÉS?

Amerikai egyetemeken végzett kutatások megerősítették a lebegő fürdőt használó emberek tapasztalatait, mely szerint a lebegés nem csak a relaxációt, a teljes fizikai és mentális ellazulást segíti elő, hanem – részben ezek következményeként – az alábbi területeken a használó egyedi adottságaitól függően, további jótékony hatásokat fejthet ki.

Mentális állapot, neurológia
- stressz csökkentése
- kreativitás fokozódása
- koncentrációs és problémamegoldó készség fokozódása
- tanulási zavarok enyhülése
- álmatlanság és krónikus fáradtság enyhülése, esetenként megszűnése
- káros szenvedélyektől való függőség csökkenése
- depressziós és szorongásos tünetek csökkenése
- viselkedési zavarok enyhülése
- migrénes eredetű fejfájás csökkenése

Vázizmok panaszaival kapcsolatban
- ízületi gyulladások, hát – és derékfájás, nyakmerevség, rándulások tüneteinek nagyfokú mérséklődése
- különböző eredetű gerincbántalmak tüneteinek enyhülése

Belső szervi tüneteknél
- szív – és érrendszeri megbetegedések kockázatának csökkenése a stressz oldás által
- légúti megbetegedések tüneteinek csökkenése a sós levegő inhalálásával
- általános immunerősítő hatás, kevesebb megbetegedés

Sportaktivitásra gyakorolt jótékony hatások az észlelések alapján
- teljesítmény, kondíció általános javulása
- izomlazítás
- sportsérülésekből adódó rehabilitáció elősegítése

Bőrgyógyászati megfigyelések
- pattanásos bőr gyorsabb hegedése,
- bőrnyugtató és feszesítő hatás
- zúzódások, egyéb felszíni sérülések nyomainak gyorsabb felszívódása
- elhalt hámsejtek eltávolítása, a bőr megfrissülése
- tágítja a bőr pórusait, ezzel felkészítve a bőrt kozmetikai kezelésekre
 
A FLOAT SPA eszköz használati közegét alkotó magas koncentrációjú sós víz IN VITRO és IN VIVO kísérletek alapján bőrgyógyászati kórképek esetén bizonyított pozitív hatásokkal rendelkezik.

 

30 / 60 / 90 perc
12.990 Ft / 19.990 Ft / 27.990 Ft
Vissza
Hírlevél Feliratkozás