Iszappakolás

Az iszappakolás hatékonyan csökkenti az ízületi gyulladásos panaszokat. A kezeléshez alkalmazott gyógyiszap vulkanikus hamu és termálvíz keveréke, így különösen előnyös hatása van ízületi gyulladásoknál, kopásos és meszesedéses kórformáknál, és gyulladásos bőrbetegségeknél is. A pakolás hatására értágulat jön létre így fájdalomcsillapító hatással bír, továbbá erősíti az immunrendszert. 

  

HOGYAN ZAJLIK AZ ISZAPPAKOLÁS?

Az iszappakolás kezelés igénybevételéhez ovosi vizsgálat szükséges. Az iszapkezelés pakolások formájában végezzük, az előkészített gyóügyiszapot a kezelendő testrészre 3-4 ujjnyi vastagságban hordjuk fel az iszapot, majd a kezelt területet a hőhatás biztosításának érdekében hármas réteggel borítják (vászon, nejlon és pokróc). Ebben a pakolásban pihen a Páciens a kezelés ideje alatt. A kezelés után az iszapot eltávolítják a testről. A Balance Medical Centerben Georgikon gyógyiszapot használunk.

 

ISZAPPAKOLÁS – JAVALLATOK

Leggyakrabban idült mozgásszervi panaszok, megbetegedések kezelésére alkalmazzuk, de bizonyos nőgyógyászati problémák kezelésére is hatékony lehet a gyógyiszap kezelés.

  

VAN ELLENJAVALLAT?

Mint minden kezelésnek, az iszapkezelésnek is vannak ellenjavallatai. A szervezet általános gyengeségén, megbetegedésein kívül ellenjavallatot elsősorban a heveny gyulladások képeznek. Iszapkezelést csak idült állapotokban szabad alkalmazni.

 

HÁNY ALKALOM AJÁNLOTT?

Az iszapkezelést kúraszerűen alkalmazzuk. Egy kúra általában 10-15 alkalomból áll, melyet heti 2-3 alkalommal kell igénybe venni. Az iszapkezelést maximum 20 percig végezzük, a Páciens toleranciájától függően, de legalább 10 percig kell tartania a kezelésnek. Általában 42 oC-os gyógyiszappal végezzük a kezeléseket.

 

20 perc
5.500 Ft
Vissza
Hírlevél Feliratkozás