Főoldal / Összes kezelés / Magnetoterápia

Magnetoterápia

A magnetoterápia javítja a sejtregenerációt, fokozza a vérkeringést és az anyagcserét, így kiemelten javallott csontritkulás és csonttörések utáni rehabilitációnál, valamint sport- és izomsérülések utóterápiájában. Stresszcsökkentő hatása is széles körben ismert. 

A magnetoterápia egy speciális, mágneses térrel való kezelést jelent, célja a sejt megzavart vezérlésének helyreállítása. Bár ősi gyógyászati eljárás, orvosi körökben ma is elfogadott és alkalmazott kezelési módszer, melynek alapja, hogy sejtjeinket biomágneses burok veszi körül, mely védi a szervezetet a környezetben fellelhető káros hatásokól.

A különböző megbetegedések esetén a sejtek mágneses tere megsérül, öngyógyító folyamata pedig lelassul. A magnetoterápia során a szervezetet mágneses impulzusok érik, aminek következtében a sejtek membránfalán olyan csatornák is megnyílnak, melyek esetleg nem funkcionálnak megfelelően. Ennek köszönhetően a sejtek könnyebben veszik fel a friss oxigént és tápanyagot, illetve szabadulnak meg a káros salakanyagoktól. Az oxigén aktiválja a sejtek anyagcsere folyamatát, lerövidítve így a beteg sejtek regenerálódását, a gyógyulás idejét. A kezelés kedvező hatással van a kiválasztószervi folyamatokra, keringési és vérnyomásproblémákra, fájdalomcsillapításra.

Hatékonyan alkalmazható rehabilitációban is az idegpályákra kifejtett stimulációja révén, de bőrbetegségek és csonttörések esetén is használják.

 

MAGNETOTERÁPIA - JAVALLATOK

- perifériás keringési zavarok
- magasvérnyomás-betegség
- agyvérzés megelőzése
- vérkeringési zavarral tárult mozgásszervi betegségek
- sportsérülések gyógyulásának elősegítése
- migrén kezelése
- vérellátási zavar okozta fájdalom kezelése
- anyagcsere-betegségek
- idült gyulladásos bélbetegség
- bizonyos bőrbetegségek
- csonttörés és sebgyógyulás elősegítése
- teljesítményfokozás
- immunrendszer serkentése

 

MAGNETOTERÁPIA - ELLENJAVALLATOK

Különösen fontos, hogy nincsenek mellékhatásai; mindazonáltal fontos megjegyezni, hogy nem javasolt mágnesterápiát alkalmazni pacemakerrel vagy nagyobb fémimplantátummal rendelkezők számára, továbbá terhesség, tuberkulózis (tbc), fertőző megbetegedés, gombás megbetegedés, akut gyulladások és epilepszia esetén.

A mágneskezelés további ellenjavallatai:
- a szívműködés elégtelensége
- gyakori anginás rohamok
- bármilyen vérzéses folyamat
- lázas állapot
- előrehaladott máj- és vesebetegség
- rosszindulatú betegség
- csontvelőgyulladás
- pszichózis

 

30 perc
2.900 Ft
Vissza
Hírlevél Feliratkozás