Ajánlatkérés
- +
- +

 

AZ OXIGÉNTERÁPIA

A hiperbár oxigén terápia (HBOT) az orvostudomány magasan specializált formája, ahol a páciens a légkörinél magasabb nyomáson 100% oxigént légzik. HBOT kezelés során a túlnyomást merev falú, orvosi keszonkamrában hozzuk létre, ahol a szervezetbe kerülő oxigén mennyisége a légzőnyomás emelésével arányosan nő.

Az oxigén szállítást – alapesetben, légköri nyomáson - a vörösvértestek végzik. HBOT kapcsán az extra oxigén a szövetekben, testnedvben, nagy mennyiségben, direkt módon fog oldódik

Az oxigén így a csökkent vérellátású vagy sérült szövetekbe is eljut. A megnövekedett oxigén szint serkenti a kapillárisok újraképződését, a sérült szövetek és szervek regenerációját, segít a fertőzések megelőzésében és leküzdésében, csökkenti a gyulladást és jelentősen felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat. Nő a szervezet saját antioxidáns működése, nő a keringő őssejtszám.

Felhasználási körét a European Underwater and Baromedical Society (EUBS) konszenzus konferenciákon határozza meg a bizonyítékokon alapuló orvoslás elveinek betartásával.

Keszonkamránk - vagy más néven a magasnyomású oxigén kamra -, az európai piacvezető, a német HAUX cég gyárában készült. A kamra maximális nyomása plusz 5 atmoszféra, a kezelések plusz 1.5 atmoszférán zajlanak. A kamrában egyszerre 8 személy fér el ülő helyzetben.

Érdekesség:

Nemcsak a kezelés során elért magas oxigénszint vesz részt a gyógyító folyamatokban. A kezelések között az oxigén szint normalizálódik, azaz visszacsökkent majd az újabb kezelés hatására ismét megnő. Az oxigénszint ilyen változása a szöveti regenerációs és a hajszálér újdonképződés legerősebb triggere. A jelenséget hipoxia – hiperoxia paradoxon néven ismeri az orvostudomány.

tovább a KEZELÉS MENETE oldalra  

  

Hírlevél Feliratkozás