Főoldal / Összes kezelés / Redcord egyéni gyógytorna

Redcord egyéni gyógytorna

A Redcord Profi Munkaállomás a Redcord Medical megoldásainak legkomplexebb tornázási, kezelési lehetőségeit nyújtja:

Ez a speciális függesztéses rendszer, mely számos új lehetőséget nyújt a gyógytornászok számára a kezelések során, mind a manuális technikák gyakorlásakor, mind a végtagok és a gerinc ízületeinek kezelésekor.

A beteg különböző testrészeinek fixálása mellett, a pontosan meghatározott helyzetben történő mobilizálás kivitelezésében a legjobb segítség a gyógytornász munkájában.

Nem csak a tehermentesítésben kiváló segítség (teherbírása 250 kg), hanem a dinamikus, izomerőt fejlesztő gyakorlatok és a szenzomotorium fejlesztésekor is páratlanul alkalmazható.

A mély, stabilizáló izmok aktiválódnak az instabil közeg miatt.

Biztonságos felfüggesztés mellett kényelmesen és hatékonyan lehet csökkenteni a páciens fájdalmait. A megfelelő felfüggesztésekkel és tesztelésekkel a „gyenge pontokra” fény derül, melyek minden páciensre adaptálható gyakorlatokkal nagyon hatékonyan kezelhetők a Neurac módszer segítségével.

A 3 függesztéses Redcord Professzionális Munkaállomás az egyetlen módja a Neurac módszer használatának.

Segítségével az egész test felfüggesztésre kerülhet. A Neurac kezelés célja a normális funkciók fájdalommentes visszanyerése a sensomotoros ingerlés által, és a helyesen beállított gyakorlatok végzésével.

 

REDCORD & REHABILITÁCIÓ

A Neurac módszer a Redcord speciális módszere, mely neuromuszkuláris „újraaktivitást” jelent. (Neuromuscular reactivation). A speciális módszer célja a magas szintű neuromuszkuláris stimulációkkal a kontroll és a funkcionális mozgásminták helyreállítása, mely során a meglévő fájdalmak csökkennek/ megszűnnek és az ízületi mozgásterjedelmek normalizálódnak. Alapja az ideg-izom kapcsolati eltérések feltérképezése, majd a gyenge pontok újjáépítése, melyek lehetnek izom, ízületi, idegrendszeri eredetűek.

 

A REDCORD FŐBB JELLEMZŐI

A kezelési módszert kifejezetten a gyógytorna gyakorlatok és a függesztéses terápia kombinációjából fejlesztették ki Norvégiában.

A kezelési módszer alkalmas az akut és krónikus fájdalmak és a muszkuloszkeletális elváltozások, diszfunkciók kezelésére.

Alapja az ideg-izom kapcsolati eltérések feltérképezése, majd a gyenge pontok újjáépítése.

A gyakorlatok optimalizálják a mozgáskontrollt, csökkentik vagy megszüntetik a hosszú ideje fennálló krónikus fájdalmakat, visszaállítják a normális mozgásterjedelmet.

 

A Neurac módszer négy fő eleme:
- testsúlyterheléses gyakorlatok (zárt kinetikus lánc)
- fókuszált perturbáció alkalmazása (manuálisan és/vagy Redcord Stimulával)
- precíz progresszió
- fájdalommentes mozgások

 

A Neurac módszer teszteket is magába foglal, melyek értékelik a neuromuszkuláris funkciókat és a myofasciális láncokat, megkövetelik a „lokális” és a „globális” izmok együttműködését.

A Neurac módszer számos tudományos kutatásra épül, melyek szerte a világon nagyon jó eredményekkel folynak.

 

REDCORD & SPORT: ACTIVE EDZÉS PROGRAM

A világon számtalan edző, élsportoló, sportegyesület, gyógytornász egészíti ki az edzéseket Redcord függesztésen alapuló tréninggel, legyen szó rugásról, ütésről, dobásról, ugrásról, futásról, vagy akár tekerésről…

Ma már nem titok, hogy az összes sportmozgáshoz nagyon erős core stabilizáló törzsizomzat szükséges, hogy megfelelő teljesítményt érjünk el. Ezeket a mélyen fekvő kis izmokat azonban csak speciális gyakorlatokkal lehet hatékonyan aktiválni, erősíteni.

Nem kellően erős core izmok esetében a mozgáskontroll és az erőátvitel csökken, a stabilizáló funkciót átveszik nagy izomcsoportok, melyeknek nem a stabilizálás a szerepük, hanem az elmozdítás. Ennek következménye megbomlott egyensúly, nem megfelelő teljesítmény, illetve az oly gyakori sérülések lesznek.

A Redcorddal végzett teljesítménynövelő tréning, mely 3 dimenziós funkcionális mozgásokkal, zárt láncban, saját testsúllyal történik, maximálisan növeli az erőt, az izom-állóképességet, az egyensúlyt, koordinációt miközben a core stabilizáló izmokat folyamatosan dolgoztatja.

Kimutatták, hogy a Redcorddal végzett függesztéses tréning sokkal jobban növeli a sportteljesítményt, mint a hagyományos erősítő edzések.

 

A Redcord függesztéses gyakorlatai aktiválják az izmok közötti együttműködést és több izomcsoportot dolgoztatnakegyidejűleg funkcionálisan. Ellentétben más függesztéses tréningekkel, többféle heveder áll rendelkezésre, melyekkel határtalan mennyiségű gyakorlat végezhető, és mindenki számára precízen beállítható az optimális nehézségi fok.

 

50 perc
12.900 Ft
Vissza
Hírlevél Feliratkozás