Főoldal / Összes kezelés / Szénsavas kádfürdő

Szénsavas kádfürdő

Az egyik legkellemesebb fürdőgyógyászati kezelésnek számít a szénsavas kádfürdő.

A szénsavas vizek a természetben is előfordulnak, de Magyarországon kevés helyen található szénsavas forrás. Szerencsére mesterségesen is előállítható a szénsavas fürdő és ezeknek a hatása 100%-ban megegyezik a természetes szénsavas feltörési helyekével.

 

HOGYAN ZAJLIK A SZÉNSAVAS KÁDFÜRDŐ?

A szénsavas kádfürdő kezelés igénybevételéhez ovosi vizsgálat szükséges. A kezeléseket szénsavas vízzel töltött speciális kádban végzik, amelyet lefedünk a kezelt Páciens fejéig… S a sok kis buborék a bőrt ingerelve hatást gyakorol a perifériás erekre, melyek ennek hatására kitágulnak. Javítva a szövetek – köztük a szívizom – vér- és oxigénellátottságát, csökkentve a vérnyomást, javítva az esetleges sebgyógyulást. Grátiszként a felszabaduló szén-dioxid izgatja a légzőközpontot, ezáltal mélyítve és tökéletesítve a légzést. Ezért langyos a szénsavas kádfürdő vize… A szénsavas kádfürdő vize nálunk 30-32 oC-os, ennek nagyon egyszerű a magyarázata a hűvösebb víznek nagyobb a szénsavtartalma, ráadásul miután a bőr hőérzékelő receptorait ingerlik a kis buborékok -ezzel megvalósítva a melegebb kádfürdő vizének hőérzetét.

A langyos víz egyik előnyös tulajdonsága az is, hogy a magas vérnyomásban szenvedőknél is alkalmazható ez a fürdőkezelési / gyógkezelési mód -1880-1890-es évek óta.

 

SZÉNSAVAS KÁDFÜRDŐ – JAVALLATOK

A szénsav hatására az erek kitágulnak, a szívműködés kiegyensúlyozottabbá válik és javul a szövetek vérellátottsága. Elsősorban keringési zavarok, szívbetegségek és érszűkület esetén alkalmazott kezelési módszer.

A szénsavaskádfürdő kiválóan alkalmas:
- egyes szívpanaszok,
- szívműtét és infarktus utáni állapotok,
- keringési zavarok,
- kezdődő érszűkületek kezelésére.
- valamint cukorbetegség és egyes mozgásszervi panaszok, csontritkulás, sportsérülések utókezelése esetén is
- frissítő hatása miatt gyakorlatilag bárkinél bevethető.

 

30 perc
3.500 Ft
Vissza
Hírlevél Feliratkozás