Főoldal / Összes kezelés / Víz alatti sugármasszázs - Tangentor

Víz alatti sugármasszázs - Tangentor

A víz alatti sugármasszázs egy testmeleg kádban zajlik, ahol a vízsugár megfelelő erősségével kezelik a test különböző pontjait vagy adott esetben a teljes testet. Ellazítja a görcsös, feszes izomzatot, fokozza az anyagcserét és a nyirokkeringést. Baleseti és műtéti utókezelésben kifejezetten ajánlott, hiszen javítja a legyengült izomzatot.

A víz alatti vízsugármasszázs előnye, hogy kíméletesen, de mégis alaposan átmasszírozhatók a problémás testrészek.  

Először a sportorvoslásban kezdték el alkalmazni, majd onnan terjedt el az általános gyógyászat irányába. A víz alatti vízsugármasszázs eredetileg Németországban kezdték alkalmazni egyrészt a sérült sportolók rehabilitációjánál, másrészt a kondíciójuk javítására, különösen olyan esetben, amikor két verseny között kevés idő volt a regenerációra.

 

HOGYAN ZAJLIK A VÍZ ALATTI VÍZSUGÁRMASSZÁZS?

A súlyfürdő kezelés igénybevételéhez ovosi vizsgálat szükséges. A kezeléseket egy speciális kádban végzik, melyet 35-36 oC-os vízzel töltenek fel. A kezelést végző személy pedig a test különböző pontjaira tudja irányítani a vízsugarat, amelynek az erőssége is állítható. Jellemző, hogy gyengébb nyomású vízsugárral kezdik a masszázst, majd fokozatosan erősítik.

 

VÍZ ALATTI VÍZSUGÁRMASSZÁZS – JAVALLATOK

A víz alatti vízsugármasszázst mind a mai napig alkalmazzák a sportorvoslásban is. Szélesebb körben pedig mozgásszervi betegségeknél, keringési problémáknál, egyes idegrendszeri betegségeknél szokták javasolni. 

Különösen hatékony a görcsös, merev izomzat kezelése esetén. Abban az esetben is megoldást jelenthet, amennyiben a “hagyományos” masszázs valami miatt nem alkalmazható, illetve annak egy kiegészítő eleme is lehet.

 

20 perc
3.900 Ft
Vissza
Hírlevél Feliratkozás